Minimalisme Summit 2024

Maak in 5 dagen een super start voor het nieuwe jaar. Vol rust, ruimte en vreugde zonder overbodige ballast.

maandag 15 januari – vrijdag 19 januari
Online via Zoom

De Minimalisme Summit is inmiddels afgelopen. We hebben er een mooie en inspirerende week van gemaakt met elkaar <3

Sprekers

Laat je inspireren door de sprekers.

Gera van den Berg

Heerlijk Minimaliseren

Sanne van Wilgenburg

Rust in de Tent

Marieke Anthonisse

Minimaliseren.nl

Marijn Legrand

Marijn Minimaliseert

Lore Tanghe

Lore Ruimt

Jolanda Zwetsloot

Natuurlijk naar buiten

Mariken de Kok

Mama & Minimalisme

Kimke de Vos

Kimke Teaches Tidy

Marlou van Leeuwen

Leven met aandacht

Dieuwke van der Meer

Moeders Minimalisme

Het programma

Hieronder vind je informatie over de online Masterclasses.

Maandag 15 januari

Maandag 15 januari 12.30u – 13.30u

Gera van den Berg

Minimaliseer-expert Gera van den Berg geeft in deze masterclass tips en adviezen over ontspullen én een meer duurzame levensstijl. Wist jij dat spullen kopen een hele grote impact op het milieu heeft? Door zuiniger om te gaan met je eigen spullen en minder nieuwe spullen aan te schaffen, kun je een heel groot verschil maken.

In deze tijd van welvaart en consumeren, van kasten vol kleren, speelgoed en hebbedingetjes, ontdekken steeds meer mensen de waarde van het ontspullen. Als je besluit alleen die spullen te houden of aan te schaffen die je ook echt gebruikt of belangrijk vindt, krijg je veel meer ruimte – niet alleen in je huis, maar in je hele leven.

Maandag 15 januari 19.30u – 20.30u

Sanne van Wilgenburg

Wanneer je thuis komt ben je toe aan rust. Maar dat lukt vaak niet. Je huis en gezin vragen ook om aandacht. Je bent meer tijd dan je zou willen kwijt aan het opruimen en zoeken van spullen. Alle taken in huis, houden jou niet in de ruststand maar in de actiestand.

Dat kan anders! Als professional organizer neem ik jou in deze masterclass mee in 3 heldere stappen naar blijvende rust in je huis, hoofd en agenda. We staan stil bij een goed plan, heldere mindset, praktische tips en blijvende gedragsverandering. Tijd voor rust in de tent!


Dinsdag 16 januari

Dinsdag 16 januari 10.00u – 11.00u

Marieke Anthonisse

In deze masterclass ontdek je waarom het voor mensen van middelbare leeftijd belangrijk wordt om zich bezig te houden met minimaliseren.

Marieke was in 1997 een van de eerste professional organizers in Nederland. Mensen helpen om weer rust en overzicht te krijgen is haar grote passie.

Minimaliseren is niet ‘one size fits all’. Het is een proces van het weghalen van ballast om zo jouw eigen ‘juiste hoeveelheid’ te vinden. Hiermee krijg je meer rust en ruimte voor dat wat belangrijk voor je is. In de masterclass gaan we, naast een korte algemene introductie, inzoomen op de 50-plusser en de waarde van minimaliseren in deze levensfase. De inhoud is praktisch, luchtig en inspirerend!

Dinsdag 16 januari 19.30u – 20.30u

Marijn Legrand

Minimaliseren is niet alleen ontspullen en je agenda anders invullen. Het is ook minimaliseren van de negatieve gedachten die je tegenhouden om gelukkig te worden. Om dat wat jij verlangt écht te kunnen realiseren.

Verlang je naar rust in je huis? Naar meer tijd voor vrienden en familie? Meer geld om te reizen? Of misschien meer vrije tijd om aan zelfontwikkeling te doen?

Ik vertel je graag meer over beperkende overtuigingen. Iedereen heeft ze, maar veel mensen zijn zich er niet van bewust. Hoe zet je sneller grote stappen vooruit? Door jouw beperkende overtuigingen te tackelen. Neem deel aan deze gratis masterclass en leer hoe! 


Woensdag 17 januari

Woensdag 17 januari 10.00u – 11.00u

Lore Tanghe

Ontdek tijdens dit webinar waarom een geminimaliseerde en georganiseerde garderobe niet alleen meer ruimte creëert in je kast, maar ook in je hoofd en dagelijkse routine.

Minder kleding betekent minder was- en keuzestress, maar opent ook de deur naar een levensstijl met meer tijd, ruimte, budget en rust.

Woensdag 17 januari 19.30u – 20.30u

Jolanda Zwetsloot

Na een fietsreis van Cambodja naar Nederland, waarbij ik samen met m’n man Brecht 8,5 maand onderweg was met ieder twee tasjes kwamen we terug in ons huis. En waar begonnen we mee? Inrichten en spullen kopen. Tot we ons realiseerden, dat we het gedoe vonden en dat het ons niet meer geluk opleverde. De afgelopen 8,5 maand waren geweldig en dat lag dus niet aan de spullen. 

Daarom besloten we om een jaar niks nieuws te kopen. Dat jaar is inmiddels een levensstijl geworden. We kopen nog steeds niks nieuws meer – behalve zo nu en dan ondergoed en sokken :-). Wat het mij vooral oplevert is heel veel ruimte. Ruimte in m’n hoofd.


Donderdag 18 januari

Donderdag 18 januari 10.00u – 11.00u

Mariken de Kok

Overal speelgoed.. Steeds weer opruimen.. Ze spelen eigenlijk nergens mee.. Het kost je zoveel tijd.. Herkenbaar?

In deze masterclass leer je slimme manieren om met al het speelgoed in huis om te gaan. Hoe houd je het gemakkelijk opgeruimd? En hoe zorg je dat het speelgoed interessant blijft voor de kids?

Doe mee met de masterclass voor een mooi opgeruimd huis mét kinderspeelgoed.

Donderdag 18 januari 19.30u – 20.30u

Kimke de Vos

Van mijn eerste appartementje van 18m2 (ja, inclusief keuken en badkamer) tot verhuizen naar een Tiny House met mijn gezin van 4. Je kunt wel zeggen dat ik veel ervaring heb met optimaal benutten van de ruimte die ik heb.

Met Kimke Teaches Tidy ondersteun ik veel moeders met opruimcoaching om blijvend rust en overzicht te creëren in huis. Ik heb zin om je in mijn masterclass mee te nemen in Tiny leven én Tidy leven met kinderen.


Vrijdag 19 januari

Vrijdag 19 januari 10.00u – 11.00u

Marlou van Leeuwen

Er is een economie gecreëerd waarin het nooit genoeg is. Meer geld. Meer spullen. Meer doelen. Dit blijven najagen vanuit wilskracht is doodvermoeiend.

Als 1e Slow Living Coach van Nederland & België laat ik je zien hoe je met een aandachtig leven, ruimte maakt voor creativiteit, zodat het op een natuurlijke wijze gaat stromen. Jij krijgt flow, betekenis en aandacht voor jezelf en je gezin. De innerlijke rust die dan ontstaat, dat maakt Slow Living het nieuwe geluk van de bewustzijnseconomie.

Vrijdag 19 januari 19.30u – 20.30u

Dieuwke van der Meer

Minimalisme en rust in de slaapkamer. In deze masterclass leer je waarom je slaapkamer nu nog niet op orde is en hoe je dat wel krijgt én behoudt.

Veel mensen hebben moeite met het orde scheppen in de chaos. Het is al moeilijk genoeg om de kinderen (of jezelf) gekleed en gevoed en al op tijd de deur uit te krijgen, hoezo zouden we dan ook nog de slaapkamer in rust moeten achterlaten? Mijn ervaring is dat wie wil beginnen met minimaliseren, moet beginnen met de slaapkamer. Wanneer je dat onder controle hebt zal je zien dat de rest vanzelf volgt.


Minimalisme Summit 2024

De Minimalisme Summit is inmiddels afgelopen. We hebben er een mooie en inspirerende week van gemaakt met elkaar <3

“Terug gaan naar de essentie”

Ontvang mooie cadeaus

Een aantal sprekers heeft speciaal voor jou een cadeau klaargezet. Waarmee ze je bovenop hun masterclass nog meer inspireren!

Na inschrijving van de Summit kun je de cadeaus uitkiezen.

Frequently asked questions

  • Kan ik de masterclasses van de Summit terugkijken?
    • Het kan natuurlijk zo zijn dat je niet bij alle masterclasses aanwezig kan zijn. Dat is geen probleem. Er worden opnames van de masterclasses gemaakt. Hierdoor kun je de Summit binnen 2 weken terugkijken op een moment dat het jou goed uitkomt.
  • Wat kost deelname aan de Summit?
    • De deelname aan alle masterclasses is volledig gratis. Ook hebben sommige sprekers nog een mooi cadeau voor je gereed staan.
  • Is de Summit online of offline?
    • De masterclasses van de Summit worden allemaal online gegeven via Zoom. Na inschrijving ontvang je een e-mail met de zoomlink. Het is handig als je Zoom alvast van te voren download op je computer of telefoon.

Minimalisme Summit 2024

maandag 15 januari – vrijdag 19 januari
Online via Zoom

De Minimalisme Summit is inmiddels afgelopen. We hebben er een mooie en inspirerende week van gemaakt met elkaar <3